Açıklaması Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Veriler kapıların belli derecelere derece dayanabildiğini gösterse bile bunların topu topu uygulama içinde kaydedildiği sinein sahici hayatta aynı özları vermeyebilir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile mevzii yönetimlerin partner noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Ulaşım kolaylığı çıkarmak amaçlı mimarilmış merdivenlerin dışında gönül eminğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Yaşam uzaklaştırmak namına yangın merdivenleri ortamında âdemoğlu çitndıran bütün mimarilarda olmalıdır.

Yatay Boşaltma taksimmlerinin ayrılması: Yararlanma kayranı rahatlemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz özge bir kompartmanda korumayı ammaçlar.

Bu nedenle elan koca bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında esirgeme sağlamaz ve bu nedenle elan düşük bir fiyata sahiptir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran elan azca tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut denge kaybı kadar şeyler yaşayabilmeleridir.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp kuruntu aksatai kuruluşlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Bu nedenle, satın iktibas hükümı vermeden önce yangın bapsı aksesuarlarının kalitesi dikkate tuzakınmalıdır. Hatta aksesuarların kalitesi, yangın kapkaloriın uzun vadedeki başarımını etkiler.

yangın kapısı Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın bapları sadece müstacel durumlarda binadan kaçışı çıkarmak bileğil, aynı zamanda yangın gibi durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha gibi yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine bakarak yanmadan 120 dakikaya denli dayanabilirler. Esrar sızdırmayan yangın bapsı zehirlenmelerin önüne geçer. Acil çıkış kapıları olarak da hatıralan bu bapların kullanmaı hemen vakit kaybetmeden her binada zorunludur. Dayanıklılığı sebebiyle yangının yayılmasını mukannen bir müddet engelleme özelliği olan yangın bapları itfaiyenin ulaşma süresine kadar saat kazanmanızı sağlamlar.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi örgülırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Bu baplar, yangın alarmı verildiğinde veya yangın kaçış yolları kullanıldığında açılabilen ve yangın sırasında insanların hızla dışarıya çıkmasını sağlayıcı özel olarak tasarlanmış baplardır.

İşaretleme ve ışıklandırma: Yangın çıkış kapıları, yangın sırasında kolaylıkla bulunabilmesi bâtınin onat meselearetleme ve ivedi gidişat aydınlatması ile donatılmalıdır.

Report this wiki page